Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Објавено
11 Октомври, 2021
Категорија
Оптимизација / Медиа
клиент
Радио Пела

01. Предизвик & Решение

Е Една од главните одлуки што треба да ја донесат сопствениците на стартап е дали да се вклучат или не во развој на апликација. Едно вообичаено размислување е трошокот за инвестирање во кампања за оптимизација наспроти можните приноси. Друга е застрашувачката листа на терминологии за оптимизација, која може да ги надмине новодојденците на сцената за е-трговија и веб-страници. Ако сте нов онлајн претприемач, но не сте убедени во придобивките од SEO, тогаш оваа статија е за вас! Еве некои од причините зошто SEO е важно и зошто треба да го сметате како маркетинг техника. Оптимизацијата е поевтина од другите пристапи за онлајн маркетинг. Исто така, нуди повисоки стапки на награди во споредба со други техники како што се маркетинг на социјалните медиуми, рекламирање со плаќање по клик и маркетинг преку е-пошта. Иако можеби ќе треба да одвоите значителна сума за покривање на првичното планирање и процеси за оптимизација кои вклучуваат дизајн на веб-страница, програмирање и стратегии, можете да бидете сигурни дека ќе добиете побрзи и подолготрајни резултати.

“Не можам да ви ја дадам формулата за успех, но можам да ви ја дадам формулата за неуспех.
Тоа е: Обидете се да ги задоволите сите.”
– Herbert Bayard Swope

02. Работни процеси

Една компонента за оптимизација наречена оптимизација за надвор од локацијата гарантира дека корисниците на надворешни страници или на социјалните медиуми можат да ја најдат вашата веб-страница. Оптимизирањето за оптимизација го зголемува потенцијалот на страницата да привлече клиенти од други платформи освен од пребарувачот. На пример, кога објавувате содржина и линкови до вашата страница на Фејсбук или Твитер, можете да ја промовирате вашата веб-страница и да привлечете повеќе клиенти. Една од главните цели на SEO е да ја привлече целната публика преку органски пребарувања. Бројот на посетители на вашата страница влијае на вашата продажба и претплати. Исто така, го промовира маркетингот на вашите производи и услуги. Зголемениот дојдовен сообраќај е секогаш добар за бизнисот бидејќи е еднаков на повеќе можности за конверзија.

Некои алатки поврзани со оптимизација, како што се Google Keyword Planner и Google Analytics обезбедуваат квантитативни податоци за да ви помогнат да го разберете вашиот пазар, да ги анализирате трендовите и да ги знаете позициите на вашите конкуренти. Тоа ви помага да идентификувате популарни и вредни клучни зборови за да можете да одлучите како да ја структурирате или ревидирате вашата содржина.

03. Совршен резултат

Спроведувањето на стратегии за оптимизација ви помага да се рангирате повисоко на страницата со резултати на пребарувачот (SERP). Ова значи дека кога вашите целни клиенти бараат производи и услуги што ги нуди вашата индустрија, тие најверојатно ќе ја најдат вашата веб-страница. Кога постојано се појавувате на SERP, корисниците стануваат свесни за вашата страница и вашиот бизнис. Ова ги зголемува шансите за пристигнување на потенцијални клиенти на вашите веб-страници. Оптимизацијата е поевтина од другите пристапи за онлајн маркетинг. Исто така, нуди повисоки стапки на награди во споредба со други техники како што се маркетинг на социјалните медиуми, рекламирање со плаќање по клик и маркетинг преку е-пошта.